Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hubble-teleskopet igång igen

Hubble-rymdteleskopet placerades ut den 25 april 1990 från rymdfärjan Discovery. Hubble undviker förvrängningar av atmosfären och har fri utsikt som tittar på planeter, stjärnor och galaxer, cirka 13,4 miljarder ljusår bort. Foto: NASA / Smithsonian Institution / Lockheed Corporation.

Den 13:e juni uppstod problem med Hubbles payload-dator. Det var ett fel som NASA:s tekniker tänkt åtgärda snabbt, men arbetet har dragit ut på tiden. I torsdags började teknikerna med att byta till en av Hubbles backup-datorer och arbetet avslutades i fredags. Så nu fungerar Hubble-teleskopet igen.
    NASA:s chef Bill Nelson säger i en kommentar:

Hubble is an icon, giving us incredible insight into the cosmos over the past three decades. I’m proud of the Hubble team, from current members to Hubble alumni who stepped in to lend their support and expertise. Thanks to their dedication and thoughtful work, Hubble will continue to build on its 31-year legacy, broadening our horizons with its view of the universe.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv