Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

EU-kommissionär: Vi behöver göra mer för att upprätthålla rättsstaten

EU-kommissionärer Věra Jourová och Didier Reynders. Foto: EU.

Läget för grundläggande demokratiska principer har under det senaste året försämrats i flera medlemsländer, slår EU-kommissionen fast. EU-minister Hans Dahlgren menar att kommissionen blivit mer aktivistisk när det gäller att agera mot de länder som underminerar rättsstatligheten.
    Europaportalen: EU-kommissionär: Vi behöver göra mer för att upprätthålla rättsstaten.
    European Commission: COMMUNICATION FROM THE COMMISSION TO THE EUROPEAN PARLIAMENT, THE COUNCIL, THE EUROPEAN ECONOMIC AND SOCIAL COMMITTEE AND THE COMMITTEE OF THE REGIONS – EU-kommissionens årliga rapport, pdf.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv