Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

OS: Damernas fotbollsfinal skjuts fram – och flyttas till Yokohama

Carli Lloyd jublar över att USA tog hem bronspengen.

Fredagens OS-final i fotboll mellan Sverige och Kanada flyttas fram och spelas klockan 14.00 svensk tid (21.00 japansk tid). Dessutom flyttas matchen från Tokyo till Yokohama.
    Matchen skule egentligen börja klockan 11 japansk tid (04 svensk tid) då det är som varmast i ett stekhett Tokyo och därför har båda lagen vädjat om att matchen skulle flyttas fram av hälsoskäl. OS-arrangören har alltså gått med på begäran. Att matchen flyttas till Yokohama beror på att då pågår friidrott på Olympiastadion.
    Caroline Seger säger att ”nu när matchen spelas på kvällen, när det är svalare, kommer det bli en roligare match att se, också för alla tv-tittare”.


Under torsdagen spelades bronsmatchen i damfotbollen. Där var både Australien och USA ute efter revansch efter sina respektive semifinalförluster. Bronsmatchen blev en målrik historia där Megan Rapinoe var avgörande för USA. Det blev 4–3 till amerikanskorna som får åka hem med ett OS-brons i bagaget.
    Tokyo 2020: Olympic Medal Count.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv