Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fyra dramatiska konsekvenser för livet på jorden när planeten blir varmare

Det finns ett klart samband mellan det senaste årtiondets extremväder och klimatförändringarna slår nu FN:s klimatpanel fast. Jordens medeltemperatur fortsätter att stiga och redan nu är det varmare än vad det har varit på över 100.000 år.
    FN:s klimatpanel, IPCC, har presenterat sin stora rapport om den naturvetenskapliga grunden till klimatförändringarna. Det är åtta år sedan den förra släpptes och sen dess har den globala medeltemperaturen stigit med 0,2 grader. Det är idag 1,1 grader varmare jämfört med när den industriella revolutionen startade i mitten av 1700-talet.
    IPCC slår fast i sin rapport att bevisen för att olika typer av extremväder är kopplade till mänsklig påverkan har stärkts sedan den senaste rapporten som kom 2013. Det betyder ökad risk för mer intensiva värmeböljor, skyfall och extrem torka.
    Dagens Nyheter: Fyra dramatiska konsekvenser för livet på jorden när planeten blir varmare.
    Dagens Nyheter: Klimatet just nu.
    BBC News: Climate change: IPCC report is ‘code red for humanity’.
    IPCC: Sixth Assessment Report.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv