Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Följ i Nalle Puhs fotspår till den riktiga Sjumilaskogen

Pooh Corner in Hartfield.

”Through copse and spinney marched Bear; down open slopes of gorse and heather, over rocky beds of streams, up steep banks of sandstone into the heather again; and so at last, tired and hungry, to the Hundred Acre Wood.”

Så skriver den brittiske författaren AA Milne (1882–1956) i ”I-or Loses A Tail”, en av hans många berättelser om Puh och vänner. Landskapet känns genast igen för alla som känner Ashdown Forest, delen av East Sussex där Milne skrev och baserade böckerna. Nästan ett sekel sedan publiceringen av Nalle Puhs första äventyr har törnet och det ljungströdda landskapet knappt förändrats, och många av Milnes landmärken finns kvar, fortfarande igenkännbara som hem för olika skogsdjur.
    Londonist: Pooh Corner: Follow In Winnie The Pooh’s Footsteps To The Real Hundred Acre Wood.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv