Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Västerås får elbussar – med teknik från Hitachi

2022 kommer 10 till 17 elbussar att trafikera gatorna i Västerås. Hitachi ABB Power Grids kommer att leverera laddinfrastrukturen.
    Det uppges vara första steget i en elektrifieringsstrategi för Svealandstrafiken som syftar till att fokusera på hållbarhet. Elbussar ger möjlighet att öppna nya rutter som tidigare inte setts som lämpliga på grund av exempelvis avgasutsläpp och buller, samt att sätta busshållplatser inomhus, exempelvis vid sjukhus.
    Hitachi ABB Power Grids ska tillhandhålla ett system baserat på ”Grid-eMotion™ Fleet-teknik” för laddning av eldrivna fordon till bussarna. Ordern inkluderar innovativ laddningsinfrastruktur, ansluten till elnätet samt ett digitalt styrsystem för övervakning av laddningen av bussarna.
    VLT: Elbussar till Västerås – med teknik från Hitachi
    Hitachi ABB Power Grids:
Hitachi ABB Power Grids accelererar hållbar mobilitet i Sverige och expansionen av elektriska bussar.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv