Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Meditation gör hjärnan snabbare, säger studie

Foto: Silentpilot/Pixabay.

Meditation är en stor aktivitet för att rensa sinnet, vilket hjälper till att fokusera på det som är nödvändigt. De som utövar det hävdar att det hjälper deras hjärnor. Vetenskapligt sett har dock effekterna av meditation varit mycket svåra att bevisa.
    En ny studie från Binghamton Universitys Thomas J. Watson College of Engineering and Applied Science har nyligen fyllt just denna kunskapslucka, och de fick reda på att meditation verkligen gynnar hjärnan.

The results, recently published in the journal Scientific Reports, show that meditation training led to faster switching between the brain’s two general states of consciousness.
    One is called the default mode network, which is active when the brain is at wakeful rest and not focused on the outside world, such as during daydreaming and mind-wandering. The other is the dorsal attention network, which engages for attention-demanding tasks.

Läs mer om denna spännande forskning på EurekAlert: 8 weeks of meditation studies can make your brain quicker.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv