Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Restaurerad Vermeer-målning avslöjar dold kärleksgud

För musen över bilden!

Den nederländske mästaren Johannes Vermeer målade sin flicka som läser ett brev vid ett öppet fönster i slutet av 1650-talet. I cirka 250 år har tavlan funnits i museet Gemäldegalerie Alte Meister i Dresden, Tyskland. Vi vet nu att väggen bakom flickan har en stor bild av Amor! Förekomsten av målningen i målningen avslöjades med röntgen 1979, men det var då inte känt om Vermeer själv täckte över det eller inte.
    Men när ett stort restaureringsprojekt började i maj 2017 upptäckte konservatorer att färgen på väggen i bakgrunden av målningen, som täcker den nakna Amor, faktiskt hade lagts till av en annan person. När lackskikt från 1800-talet började tas bort från målningen upptäckte man att färgens “löslighetsegenskaper” i väggens centrala del skilde sig från dem på andra ställen i målningen.
    Restaureringen är nu klar och målningen kommer snart att ställas ut. Läs historien om den dolda Amor på The Art Newspaper.
    The Art Newspaper: First full image of ‘new’ Vermeer with uncovered Cupid released by Dresden museum.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv