Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hårdare tag mot elsparkcyklar i Stockholm

Nu har Stockholms trafiknämnd klubbat igenom att införa ett krav på polistillstånd av företagen som hyr ut fordonen. Företagen ska betala en avgift på 1.400 kronor per år och elsparkcykel för att få tillstånd.
    – Det fungerar inte att fylla innerstadens trottoarer och torg med elsparkcyklar. 22.000 elsparkcyklar i Stockholm är flera tusen för många, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd Stockholms stad.
    I stora delar av centrala Stockholm är dåligt parkerade elsparkcyklar en trafikfara. Flera bolag har angett att de arbetar för att åtgärda problemet. Ändå har antalet felparkerade elsparkcyklar fortsatt att öka.
    – Det här ger oss möjlighet att vara tuffare mot elsparkcykelbolagen. Sköt er, eller bli av med tillståndet, säger Daniel Helldén vidare.
    MP pressmeddelande: Beslut idag: Krav på polistillstånd för elsparkcyklar.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv