Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ny energimärkning och skärpta krav på belysning

Nya energimärkningsetiketten för ljuskällor.

För att stimulera utvecklingen av ännu effektivare och bättre ljuskällor införs en ny generation av energimärkning från den 1 september. Samtidigt införs också skärpta ekodesignkrav på belysning inom EU.
    Med den nya energimärkningen blir det lättare att se skillnad i effektivitet mellan ljuskällor. Den nya skalan ligger på A till G, där A är effektivast. I stort sett alla ljuskällor som finns på marknaden idag hamnar långt ner på den nya skalan, i klasserna E, F och G. Därmed lämnar den nya skalan plats för en fortsatt produktutveckling.
    Energimyndigheten: Ny energimärkning och skärpta krav på belysning.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv