Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

ABBA är tillbaka – släpper nytt album

Foto: Baillie Walsh.

ABBA tog en paus 1982, eller splittrades om man så vill, och nu kommer ny musik efter nära fyra decennier. Men redan 2017 meddelade gruppen att man planerade en avatarturné till 2019. Projektet blev senare uppskjutet. Året därpå utlovade ABBA två nyskrivna låtar: ”I still have faith in you” och ”Don’t shut me down”, som förblivit osläppta till nu.
    ABBA avslöjar kommande albumet ”Voyage” med tio nya spår, och en digital konsert med ”abbatarer”. Gruppen släppte de två ”nyskrivna” låtarna i samband med torsdagens livesändning från London och Stockholm.
    – När vi hade de här två låtarna så kändes lite tunt, ”ska vi inte göra några till?” och vi gjorde några till och det blev bra och sen tänkte vi att vi kör vidare och kör ett helt album, säger Benny Andersson till SVT.
    Albumet ”Voyage” blir det första studioalbumet på 40 år, sedan ”The visitors” från 1981 med låtar som ”Head over heels” och ”Slipping through my fingers”.
    ABBA: Voyage.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv