Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

New York förbjuder nya bensin- och dieselbilar 2035

Trafik på Manhattan i New York.

New Yorks guvernör Kathy Hochul har undertecknat en lag att andelen nollutsläppsbilar i delstaten ska öka, med målet att stoppa försäljningen av nya bensin- och dieseldrivna bilar år 2035. För tunga fordon har man satt målet till 2045, ”om möjligt”. Det skriver Reuters.
    Därmed följer New York delstaten Kaliforniens exempel, som antog en liknande lag förra året.
    Nationellt finns däremot inga hårda krav för utfasning av fossilbilar i USA. President Joe Biden presenterade i somras, tillsammans med representanter för GM, Ford och Stellantis, en gemensam målsättning om att hälften av alla nya bilar som säljs i landet år 2030 ska vara laddbara.
    Reuters: New York sets 2035 zero-emission passenger car goal.
    Engadget: New York passes law that will ban all gas-powered car sales by 2035.
    Teknikens Värld: New York förbjuder nya bensin- och dieselbilar 2035.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv