Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Snart internationella matsvinnsdagen

Foto: Paul Schellekens/Unsplash.

Onsdag den 29 september är det för andra gången dags för Internationella matsvinnsdagen. Den uppmärksammas även i Sverige och i år satsar Livsmedelsverket tillsammans med Jordbruksverket och Naturvårdsverket på att informera om hur frukt och grönsaker bäst förvaras i hemmet för att inte riskera att slängas.
    Som en åtgärd för att minska matsvinnet har FN tagit initiativ till Internationella matsvinnsdagen som är den 29 september varje år, världen över. I år sammanfaller det med att FN utsett 2021 till det internationella året för frukt och grönsaker.
    Livsmedelsverket: Snart internationella matsvinnsdagen.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv