Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Polfjärd och Wiesner utmanar EU:s taxonomi

Jessica Polfjärd (M) och Emma Wiesner (C) utmanar taxonomin. Foton: EU-parlamentet.Jessica Polfjärd (M) och Emma Wiesner (C) utmanar taxonomin. Foton: EU-parlamentet.

I dag måndag ska Jessica Polfjärd (M) och Emma Wiesner (C) försöka ändra den kontroversiella klimatmärkningen, kallad taxonomin, genom en ny utskottsomröstning i Europaparlamentet.
    – Gör om och gör rätt, säger Jessica Polfjärd som kräver att kärnkraft ska klassas som en klimatsmart investering och att skogsägare ska få lättare att uppnå klimatkraven.
    Förra året antog EU ett första regelverk för vad som krävs för ett företag ska få kalla sin verksamhet för grön när den söker investeringar. Nu ska de avgörande detaljerna antas, den så kallade delegerade akten. Men flera svenska europaparlamentariker är kritiska. På måndag tar Europaparlamentets miljö- och ekonomiutskott ställning till om akten ska stoppas, vilket kan leda till att EU-kommissionen måste komma med ett nytt förslag.
    Europaportalen: Polfjärd och Wiesner utmanar EU:s taxonomi.

Taxonomi (av grekiska: taxis, ‘ordning’ och nomi, ‘bruk’, ‘regel’) är den biologiska vetenskapen om indelning, eller klassificering som det också heter, av organismerna i taxa, det vill säga domän, rike, stam, klass, familj, släkten, art, underart, etcetera. Inom taxonomin identifierar, beskriver, namnger och klassificerar man organismer. Numera används ordet taxonomi även om strukturer utanför botanik och zoologi som en beteckning på karaktärisering av objekt baserad på relationerna mellan dem.

Källa: Wikipedia.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv