Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Vad såg Hubble på din födelsedag?

Den 8 oktober 2012 – Galaxy Hercules A. I mitten av bilden sitter en stor galax som heter Hercules A som har ett supermassivt svart hål mer än tusen gånger så massivt som det i Vintergatans centrum. Radioobservationer avslöjar stora jetstrålar som skjuter bort från galaxens kärna.

NASA:s superteleskop Hubble utforskar universum 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Det betyder att den har observerat en fascinerande kosmisk förundran varje dag på året, inklusive på din födelsedag.
    Vad tittade Hubble på på din födelsedag? Ange månad och datum nedan för att ta reda på det!
    NASA – Hubble Space Telescope: What Did Hubble See on Your Birthday?


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv