Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ryskt filmteam på ISS

Från vänster: skådespelerskan Yulia Peresild, kosmonaut Anton Shkaplerov och producent Klim Shipenko. Foto: Roscosmos.

Den ryska rymdmyndigheten Roscosmos har skickat upp ett filmteam, skådespelerskan Yulia Peresild och filmregissören och producenten Klim Shipenko till den internationella rymdstationen ISS. Ombord på Soyuz-farkosten fanns även den ryske veterankosmonauten Anton Shkaplerov, som var befälhavare på turen upp.
    På ISS ska Shipenko och Peresild spela in filmen Challenge, som handlar om en rysk kosmonaut som fått hjärtinfarkt efter en rymdpromenad och behöver läkarhjälp från jorden för att överleva. Yulia Peresild kommer att spela huvudrollen och Shkaplerov samt de två ryska kosmonauterna som redan befinner sig på ISS, Oleg Novitskiy och Pyotr Dubrov, kommer att spela andra roller i filmen.
    Filmteamet återvänder till jorden den 17 oktober. Filmen Challenge blir den första fullängds-spelfilmen som filmats i rymden.
    Space: 3, 2, 1 … action! Russia launches film crew to shoot movie on space station.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv