Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

“Libanons medicinska blommor”

Nypon, vallmor och en afrikansk tistel växer från skräp och förstörda byggnader i Beirut efter en väggmålningsserie av Faith XLVII.
    Den sydafrikanska konstnären reste till den libanesiska staden i september som en del av Underline-det pågående projekt styrd av konstkollektivet Persona i samarbete med den Hamra-baserade NGO Art of Change, som fokuserar på att använda offentliga verk för protest och att ”tända” förändring – att måla en samling botande blommor som verkar sprida sig från spillrorna.
    De metaforiska verken i Libanons medicinska blommor kontrasterar deras fina former mot det robusta landskapet och leder “oss längs Beiruts spröda platser och spårar tidigare och nuvarande ärr etsade i staden”, säger konstnären.
    Colossal: ‘Medicinal Flowers of Lebanon’ by Faith XLVII Sprout from the Damaged Streets of Beirut.
    Faith XLVII.
    Persona.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv