Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Riskbiologi: Varför sätter tonårspojkar sig i fara?

Om du har undrat varför tonårspojkar agerar så, tja, dumt, så borde detta ge en inblick. Stefane Lefort gjorde filmen för en utställning om risker i La Cité des Sciences et de l’industrie de Paris, den följer den unge Maxine som njuter av en dag vid poolen men vill imponera på några tjejer. Ska han hoppa från toppen av dykplattformen eller dra sig tillbaka till sina vänner, med svansen mellan benen?
    De biologiska processerna kring risk sätts igång och börjar i hans hjärna. Kommer kampen eller flygimpulsen att komma igång och ge råd om att diskretion är den bästa delen av tapperhet eller kommer Maxine att hoppa? Eftersom han är tonåring kan man gissa vad som händer, men det här är en fascinerande inblick i hur han på tonåringar vis helt enkelt inte kan hjälpa sig själv.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv