Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Japanskinspirerad lägenhet för 135 miljoner dollar – med utsikt över Central Park

Enes Yilmazer tar oss med på en rundtur på 79:e våningen i den ikoniska byggnaden 432 Park Ave i New York. Denna helvåning är designad i traditionell japansk stil av den världsberömde konstnären och arkitekten Hiroshi Sugimoto.
    Lägenheten är belägen på Park Avenue mellan 56th och 57th Streets, och 432 Park Avenue är det högsta ”bostadstornet” på västra halvklotet. Designad av Rafael Vinoly, omdefinierar den 96 våningar höga skyskrapan med sina 425 meter Manhattans skyline. Alla fönster mäter 3×3 meter, vilket flödar naturligt ljus över bostäder och ger spektakulär utsikt över Central Park, Hudson och East Rivers, Atlanten och många ikoniska Manhattan-byggnader och avenyer.
    Hiroshi Sugimoto.

          F A K T A          
Fastighetens adress: 432 Park Avenue, New York, NY 10022.
Specifikation: 5 sovrum, 5 badrum, 2 halva badrum.
748 kvadratmeter inre utrymme
Noteringspris: 135 000 000 $ (ca 1,15 miljarder sv.kr).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv