Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Planetariskt försvar

Om bara någon vecka står mycket på spel för USA:s myndighet National Aeronautics and Space Administration, NASA. Rymdmyndigheten planerar nämligen att krascha en rymdfarkost in i en asteroid. Målet är att testa jordens försvarssystem inför en eventuell katastrof.
    Måltavlan för DART (Double Asteroid Redirection Test) är asteroid-satelliten Dimorphos. Den här gången utgör asteroiden inget hot mot jorden. Men den är en lämplig kandidat för att testa om en rymdfarkost uppskjuten från jorden är tillräcklig för att ändra en asteroids omloppsbana.
    Den 24 november lyfter DART. Men mycket är fortfarande oklart, vissa variabler blir inte tydliga förrän i allra sista sekund.
    NASA: Planetary Defense.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv