Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Betydligt fler monarkfjärilar har anlänt till Kalifornien i år för att övervintra

Monarkfjärilar i Pismo Beach. Foto: Steve Corey, cc.

Monarkfjärilen är en imponerande flyttfjäril. Från norra Kanada och USA flyttar de varje höst till Kalifornien och Mexiko för att övervintra. Sedan mitten av 90-talet har monarkfjärilen minskat med 90 procent i USA. Men migrerande monarker har i år dykt upp på sina övervintringsplatser i Kalifornien i mycket stort antal – ett tecken på hopp för den kämpande populationen.
    Årets officiella räkning har ännu inte börjat. Den kommer att ske med hjälp av över 100 samhällsforskare under den 25:e årliga Western Monarch Thanksgiving-räkningen, som börjar den 13 november. Ändå signalerar dessa tidiga rapporter möjligheten av en återhämtning i antalet.
    Den 16 oktober 2021 räknades över 1.300 monarker på övervintringsplatsen Pacific Grove; där inte en enda monarkfjäril sågs under förra årets räkning. Samma vecka räknade Pismo State Beach Monarch Butterfly Grove och en angränsande plats till ungefär 8.000 monarker – upp från mindre än 300 fjärilar förra året.
    Good News Network: Substantially More Monarch Butterflies Have Arrived in California to Overwinter Bringing Hope For Species.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv