Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Sverige i toppen i ny rankning över EU:s mest digitaliserade länder

Klicka på bilden för större format!

Sverige rankas som det tredje mest digitaliserade landet i EU i en ny rapport från EU-kommissionen. En hög digital kompetens bland både invånare och företag, god tillgång till snabbt bredband och en hög andel digitala offentliga tjänster är några av förklaringarna till att Sverige ligger i topp.
    Varje år publicerar EU-kommissionen rankningen Digital Economy and Society Index (DESI). I år rankas EU-ländernas digitalisering efter fyra områden: humankapital, uppkoppling, integration av digital teknik inom näringslivet och digitala offentliga tjänster. På en övergripande nivå hamnar Sverige på plats tre över EU:s mest digitaliserade länder.
    European Commission: Shaping Europe’s digital future.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv