Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nya pass och nationella identitetskort den 1 januari 2022

Från och med den 1 januari 2022 kommer de svenska passen och identitetskorten att få ett nytt utseende och med förhöjd säkerhet.
    Säkerhet är fokus för de nya handlingarna. Det är bland annat säkerhetsdetaljerna som har påverkat utformningen av den nya designen. Det nya passet och nationella identitetskortet blir också först i världen med en så kallad ”flytande bild”. Denna säkerhetsdetalj har tagits fram eftersom förfalskare blir allt duktigare på att efterlikna den nuvarande ”vickningsbilden” i passet. Den nya säkerhetsdetaljen bidrar till att bilden ”flyter” i flertalet vinklar beroende på betraktarens position till handlingen.
    De nya passen kommer även att innehålla ytterligare bilder på innehavaren som exempelvis framträder under ultraviolett ljus. En annan detalj är att foto på innehavaren som lagras på handlingens digitala lagringsmedia nu visas i färg, något som ska förenkla för gränspassage vid kontroll av innehavarens pass.
    Läs mer på Polisen: Nya pass och nationella identitetskort den 1 januari 2022.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv