Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Afrikas urbanisering

Klicka på bilden för större format!

Man skulle kunna slå vad om att de flesta amerikaner som intervjuades på gatan skulle se Afrika som en vidsträckt djungel med en öken på toppen, och jag tror att amerikanska och europeiska politiker delar den känslan. Kinesiska beslutsfattare och affärsmän är inte blinda för kontinentens potential.
    En stor skillnad mellan kinesisk och USA:s planering är att den kinesiska planen är decennier i förväg; Amerikaner formulerar politik utifrån nästa valcykel. Under många år har kineserna investerat enorma resurser i Afrika, byggt geopolitiskt inflytande och även fått tillgång till kontinentens enorma outnyttjade av mineral- och naturresurser. Västländer ignorerar detta på egen risk.
    Washington Post: Africa’s rising cities.
    Bilden ovan i större format.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv