Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Norsk julgran i London upprör

”Var är resten av trädet?”

Norge skickar varje år en julgran till Trafalgar Square i London. Årets gran får dock utstå viss kritik för att vara för gles och för tunn.
    En del britter undrar: ”Är vi i krig med Norge?”. Evening Standard undrar: ”Var är resten av trädet?”.
    Kritikstormen fick Londons kommundelsnämnd i Westminster att göra ett offentligt uttalande i brittisk TV: ”Det är synd att folk alltid måste vara så negativa. Den här julgranen är en symbol för vänskap. Jag vet inte hur folk förväntar sig att ett 90 år gammalt och 22 meter högt träd ska se ut, men det lär inte se ut som julgranen man har hemma”.
    Enligt traditionen tänds belysningen i julgranen på Trafalgar Square alltid den första torsdagen i december i en högtidlig ceremoni med bland annat sångframföranden, där representant för Oslo kommun och Westminsters egen borgmästare alltid deltar.
    Granen skickas sedan 1947 som tack för att Storbritannien hjälpte Norge under andra världskriget. Den står kvar fram till Trettondagsafton, då den tas ner för återvinning. Granen flisas och komposteras, för att bli jord.
    SkyNews: Trafalgar Square Christmas tree mocked by onlookers as ‘spindly’ and ‘half dead’.
    Mayor of London: Christmas at Trafalgar Square.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv