Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

En sjö i Serbien – med mera

Foto: Getty Images.

Ovanstående foto postad på BBC Culture som en av “de mest slående bilderna 2021. Fotot av en grotesk glaciär av sopor som täpper till floden Lim nära staden Priboj i Serbien på västra Balkan, är hisnande dyster. En konvergens av avslappnade avfallshanteringsåtgärder, en eskalering av illegal dumpning och översvämningar i regionen – som hjälpte till att transportera skräpet till en enda plats.
    BBC Culture: The most striking images of 2021.


TILLÄGG
Ett foto av den tidigare orörda Atacamaöknen i Chile:
    Hur mycket är det? Minst 39.000 ton ackumulerat tygavfall i ett litet områden – motsvarande 390 miljoner genomsnittliga billiga T-shirts.
    Varför? Chile är Latinamerikas största importör av begagnade plagg (värde 59.000 ton per år). Uppenbarligen säljs inte upp till hälften av importen och därför dumpas det illegalt i närheten av företagen som är inblandade i handeln efter att den lokala soptippen började vägra ta emot avfallet eftersom det fanns för mycket av det och det ansågs vara för giftigt.
    La Nation: En fotos: el desierto de Atacama, convertido en basurero clandestino de ropa usada – Många bilder.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv