Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Varför har Barcelonas Sagrada Familia tagit över 100 år att bygga?

Man säger att Rom inte byggdes på en dag, och det gäller även La Sagrada Familia i Barcelona. En gigantisk stjärna på fem ton har nyligen hissats upp på toppen av den evigt ofullständiga basilikans nya Jungfru Mariatorn, det högsta av vad som en dag kommer att vara 18 spiror.
    Reaktionerna på Bethlehems stjärna tyder på att tillägget markerar ytterligare ett slag mot “världens äldsta byggarbetsplats”, vars konstruktion har pågått sedan 1882. Den komplexa designen föddes av Antoni Gaudí, en modernistisk arkitekt som föreställde sig basilikan som ett stort, imponerande konstverk som skulle representera naturen och de tolv lärjungarna.
    Men sedan hans tragiska död har hans stora planer gått igenom flera upp- och nedgångar, inklusive ett inbördeskrig, ett besök av George Orwell, en påvlig invigning och oändlig ekonomisk huvudvärk. EuroNews kultur tar oss genom gropiga historia La Sagrada Familia.
    EuroNews: Why has Barcelona’s Sagrada Familia taken over 100 years to be built?
    EuroNews: Five-ton star hoisted atop Barcelona’s Sagrada Familia – video.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv