Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Farväl till plastförpackade gurkor i Frankrike

Från och med nyårsdagen är det förbjudet för stormarknader och andra butiker i Frankrike att sälja gurkor inslagna i plast, och paprika, zucchini, auberginer och purjolök i plastförpackningar. Totalt 30 sorters frukt och grönsaker förbjuds att säljas i plastförpackningar, inklusive bananer, päron, citroner, apelsiner och kiwi.
    Med uppskattningsvis 37 procent av frukt och grönsaker som såldes inslagna i plastförpackningar i Frankrike 2021, tror regeringen att förbudet kommer att minska med mer än 1 miljard engångsplastförpackningar per år. Enligt miljöministeriet måste det finnas begränsningar för den “upprörande mängden engångsplast i våra dagliga liv”.
    Detaljer på The Guardian: That’s a wrap: French plastic packaging ban for fruit and veg begins.
    Se även Packmarknaden: Frankrike förbjuder plast i grönsaksdisken.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv