Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

När en pelikan kraschade genom ett kontorsfönster

Foto: Matt Brown.

Den som har sett pelikanerna i St James Park i London, inser att de är stora ”odjur”. Vore inte trevligt att en sådan springer på en eller flyger in i en … eller, säg, kraschlandar in på kontoret medan ett viktigt möte pågår. Men det sistnämnda är precis vad som hände en blåsig dag i London, någon gång på 1950-talet eller början av 1960-talet.
    De “kungliga” pelikanerna har bott i parken sedan 1660-talet, trots att de egentligen inte är anpassade för livet i den miljön. Deras vingspann är så stort att de utgör en fara för den parkbesökande allmänheten, och de riskerar att svepas med i kraftiga vindbyar.
     Londonist: When A Pelican Crash Landed Through A War Office Window.
     Londonist: How And Where To See The Pelicans Of St James’s Park.
     Londonist: Everything You Need To Know About The St James’s Park Pelicans.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv