Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

L2 närmar sig för James Webb-teleskopet

Målet för NASA:s nya rymdteleskop James Webb-teleskopet, JWST, närmare sig. JWST, som är ett samarbete mellan NASA, ESA och Canadian Space Agency ska ligga i omloppsbana runt solen i en av jordens lagrangepunkter (L2). L2 finns på cirka 1,5 miljoner km avstånd från jorden.
    Just nu har den sträckan klarats av till cirka 97–98 procent, hastigheten har sjunkit ganska mycket under de senaste dagarna. Den flera dagar långa aktiviteten med att aktivera och finjustera vart och ett av de 18 primära spegelsegmenten och den sekundära spegeln ur deras startkonfiguration är avslutad – och verkar har gått enligt planerna.
    Nästa steg i processen kommer att flytta speglar i mikrometer- och nanometerområdet för att nå de slutliga optiska positionerna för ett inriktat teleskop. Processen för teleskopinriktningen kommer att ta cirka tre månader.
    NASA: Where is Webb?


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv