Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fantastisk hemlig plats i skogen i Kyoto, Japan

När fler och fler människor flyttar till Kyoto lockar områdena runt staden både besökare och turister. Det är lätt att förstå varför. Området som tidigare var känt som Keihoku är omgivet av berg, frodig natur och historia. Regionen har ett inlandsklimat med kraftig nederbörd, svala somrar och kalla vintrar. I forntiden levererade lokala bybor och skogshuggare timmer till Kyoto genom Katsurafloden.
    Också inbäddat i detta vackra landskap är Kamo Shrine, en av de äldsta Shinto-helgedomarna i Japan. Det är inte bara utsett som ett av de historiska monumenten i det antika Kyoto utan har också erkänts av UNESCO som världsarv. Denna berömda helgedom sägs skydda staden Kyoto från fientliga influenser.
    Japan-Guide: Kamo Shrines.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv