Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Benbildning inspirerade till ”mikrorobotar” som kan bilda eget ben

När spänning appliceras kommer materialet (till vänster) långsamt böja sig mot kycklingbenet (vitt). Om vätskan innehåller mineraler som behövs för benbildning kommer materialet inom några dagar bilda artificiellt ben som fäster till kycklingbenet. Foto: Olov Planthaber.

Inspirerade av hur ben i skelettet bildas har forskare vid LiU och Okayama University i Japan utvecklat en kombination av material som kan anta olika former och hårdna av sig självt. Materialet är först mjukt och blir sedan hårt genom att ben bildas av samma mineraler som finns i skelettet.
    Linköpings universitet: Benbildning inspirerade till ”mikrorobotar” som kan bilda eget ben.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv