Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Domedagsklockan fast vid 100 sekunder till midnatt

Suzet McKinney, medlem av Bulletin of the Atomic Scientists’ Science and Security Board (SASB), och Daniel Holz, 2022 medordförande för Bulletin’s SASB, avslöjar tiden 2022 på Doomsday Clock.
Foto: Thomas Gaulkin/Bulletin of the Atomic Scientists.

I 75 år har Bulletin of the Atomic Scientists flyttat minutvisaren på en kvarts urtavla. Doomsday Clock ställs varje år av Bulletin’s Science and Security Board i samråd med dess sponsorstyrelse, som inkluderar 13 Nobelpristagare. Klockan har blivit en universellt erkänd indikator på världens sårbarhet för katastrofer från kärnkraft. vapen, klimatförändringar och störande teknologier på andra områden.
    Överraskande har de lämnat klockan på 100 sekunder till midnatt, samma som det var 2020. Om de hade en modern digital klocka istället för en fjärdedel av en analog gjord av träpinnar kanske de hade flyttat den, för det verkar verkligen som att det har blivit mycket värre de senaste två åren.
    Bulletin of the Atomic Scientists: At doom’s doorstep: It is 100 seconds to midnight.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv