Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Londons parakiter: Hur långt har de spridit sig?

Foto: Matt Brown.

Det är ingen hemlighet att London har en population av vilda parakiter. Böcker har skrivits om dem, och folk flockas i Royal Parks för att komma dem på nära håll – även om den här artikeln hänvisar till Hyde Park, ser man liknande scener i St James’s Park.
    De ljusgröna fåglarnas ursprung är hett omdebatterade, deras antal är okända, och deras framtid är osäker. Men för tillfället är de här för att stanna – och inte bara det, de sprider sig. De har setts i alla Londons stadsdelar, även om de verkar ha en preferens för den södra delen av huvudstaden, med hundratals fall i Grove Park i januari 2022.
     Londonist: London’s Parakeets: How Far Have They Spread?
     Londonist:
London’s Parakeets: Everything You Need To Know
– med video.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv