Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Saker som händer i rymden varje gång vi blinkar

Att blinka är något som vår kropp gör automatiskt, men visste du att inom de 0,25 sekunder det tar att blinka kommer 300 stjärnor att explodera, 15.000 stjärnor kommer att födas, 15 miljoner oseriösa planeter kommer att bildas, 30 nya svarta hål kommer att dyka upp.
    Faktum är att människor blinkar 650 miljoner gånger under en genomsnittlig livstid. Det betyder att 195 biljoner stjärnor kommer att explodera under de små ögonblicken när du blinkar.
    Hur kan allt detta hända på så kort tid? Albert Einstein relativitetsteori hävdar att tiden är som en flod, ebbar och flyter beroende på effekterna av gravitation och rum-tid. Tiden rusar upp och saktar ner runt kroppar med olika massor och hastigheter. Därför är en sekund på jorden inte lika lång tid överallt i universum.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv