Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Londons största hål

Willesden var platsen för Londons djupaste borrhål någonsin. 1948 grävde D’Arcy Exploration Co. Ltd svindlande 817 meter ner genom huvudstadens skikt. Det är mer än 14 gånger djupare än tunnelbanestationen Hampstead.
    Tro det eller ej, men de letade efter olja. Ett tidigare borrhål i Willesden hade upptäckt lovande spår av det svarta guldet. Det faktum att vi idag inte pratar om Willesden Oil Rush säger allt om deras resultat.
    Historien om Willesden-hålet berättats i detalj i A London Inheritance-bloggen. Som författaren noterar, “Borrhålet blev täckt och betong användes för att fylla hålet från ett djup av 300 meter till ytan – en lång betongpelare i marken – ungefär samma höjd som skyskrapan the Shard.
    Londonist: London’s Top 10 Deepest Holes.
    A London Inheritance blog: The Willesden Oil Well.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv