Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hur Star Trek Warp Drive har förändrats

Att arbeta med visuella effekter kan vara ett otacksamt jobb. Man har ofta uppgiften att inte bara skapa illusionen av saker som aldrig hänt, utan saker som inte ens existerar, till exempel warp-drivtekniken som är involverad i Gene Roddenberrys halvsekelspännande Star Trek-serie.
    Treks “varp” är en central enhet i serien. Warp löser ett verkligt hinder för rymdutforskning – nämligen den universella hastighetsgränsen. Så vitt modern vetenskap säger kan ljusets hastighet inte matchas, än mindre överskridas, av någonting. Vilket betyder att ett ”planethoppande” rymdskepp skulle kräva år eller decennier mellan stopp. I Trek-världen upptäcker mänskligheten warp-drift och signalerar att mänskligheten äntligen är redo att ansluta sig till det galaktiska grannskapet.
    Star Trek Databas: Warpdrift.
    Wikipedia: Överljushastighet.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv