Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Debatt: Putins säkerhetspolitiska kris: Ett självförvållat dilemma

Professor emeritus i statskunskap vid Uppsala universitet, Anders Westholm, menar att Vladimir Putin får allt svårare att backa från den situation han skapat utan att riskera skada sig själv eller omvärlden. Foto: Privat.

Oavsett vilka avsikter Vladimir Putin ursprungligen haft med sitt agerande mot Ukraina har han av allt att döma gjort missbedömningar som bundit ris åt hans egen rygg. Tyvärr kan det öka risken för mer eller mindre desperata åtgärder från Putins sida. Det finns flera tänkbara förklaringar till dagens situation. Det skriver Anders Westholm, professor emeritus i statskunskap vid Uppsala universitet.
    Europaportalen: Debatt: Putins säkerhetspolitiska kris: Ett självförvållat dilemma.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv