Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Forskare: klassificeringen av ultraprocessad mat är felaktig

Naturell yoghurt är enligt den så kallade NOVA-klassificeringen ”minimalt processad”. I själva verket är den hårt bearbetad av industrin. Sötad yoghurt klassas däremot som ”ultraprocessad” trots att skillnaden processtekniskt är liten. Foto: Mostphotos.

Nyheten om att svenskar äter mest ultraprocessat mat i EU fick nyligen stort utrymme i media. Men den bakomliggande klassificeringen är både felaktig och vilseledande, enligt forskare i livsmedelsteknik. Det som presenteras är istället en lista på mer eller mindre hälsosamma livsmedel.
    Lunds universitet: Forskare: klassificeringen av ultraprocessad mat är felaktig.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv