Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Läspelöpet firade 800 år – Tjärade träskidor en succés!

Frkn Ruda t.h. briljerade i årets jubileumslöp!

Åttahundraårsjubiléet av det allra första Läspelöpet firades med tillbörlig pompa i begynnelsen av innevarande månad, och såväl deltagare som åskådare var rörande ense om att denna idrottsliga begivelse icke stod det nyligen timade jubilariska Vasaloppslöpandet efter, varken i fråga om festivitas (yra) eller, framför allt, ålder.
    Det allra första Läspelöpet företogs nämligen, enligt vad hr stadshistorikern och grundrektorn L. Hagwald funnit i Läspekrönikan och muntlig tradition (främst frkn S. Liljedotter), på vårvintern 1222, då det vid den tiden sexåriga majestätet skidade ut till Brylunda gård, en aktningsvärd prestation av en något funktionsvarierad (låghalt) gosse.
    Grönköpings Veckoblad.

S E N A S T E   N Y T T
DEN TAMA KRÅKA i Djuriska Parken som hr djurvårdare Fingal Broms dresserat att plocka upp fimpar som folk slängt å marken, har nu fått ett sådant nikotinbegär att hon tigger cigaretter av besökarna, och inte ger sig förrän hon fått en hel cigarett i näbben och fått den tänd, varefter hon drar några djupa bloss och därå nära nog blåser perfekta rökringar, meddelar hr Broms.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv