Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kseniya Simonova – ukrainsk sandkonstnär

Vinnaren av Ukraine’s Got Talent berättar om när Tyskland erövrade Ukraina under andra världskriget. Hon inger lugn, sedan konflikt. Ett par på en bänk blir en kvinnas ansikte; en fridfull gångväg blir en eldsvåda; en gråtande änka förvandlas till en obelisk för en okänd soldat.
    Simonova ser ut som en hämndlysten gudom från Gamla testamentet när hon förstör och sedan återskapar sina scener – med skickliga drag, strössel och svep håller hon igång berättelsen. Hon rör domarna till tårar när hon textar slutscenen ‘du är alltid nära’. Tänk också på att hon framför sin konst inom tidsgränsen för en blandning av förinspelad musik. Mycket imponerande.
    Ytterligare föreställningar finns här och här, och andra sökbara på YouTube.
    Kseniya Simonova.
    Instagram: Kseniya Simonova.
    Engelska Wikipedia: Kseniya Simonova.
    The Guardian: Ukrainian sand artist proves that reality TV’s got talent.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv