Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Skadad nerv bakom elitidrottares långvariga besvär efter hjärnskakning

I vårt tinningben har vi ett hålrum med tre båggångar, en förgård med två hinnsäckar samt örats snäcka. I snäckan finns vårt hörselorgan och båggångarna och i förgården finns vestibularisorganen. Dessa organ har varsin nerv. Bild: iStock/Sakurra.

Depression, yrsel, svårighet att fokusera blicken och balansproblem. Många elitidrottare som drabbats av hjärnskada lider av besvär som påverkar vardagen, men där vården inte kunnat hjälpa dem som drabbats då orsaken varit okänd. Nu visar en klinisk studie ledd av forskare vid Lunds universitet att problemen kan ha sitt ursprung i skador i vestibularisnerven.
    Lunds universitet: Skadad nerv bakom elitidrottares långvariga besvär efter hjärnskakning.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv