Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Test av brunnslock

Internet är en underbar plats, full av dokumentation om saker man aldrig visste fanns. Du har förmodligen aldrig övervägt testprocedurerna för brunnslock, galler och andra föremål som är gjorda för att bäddas in i gator och vägar. När allt kommer omkring måste de vara tuffa, annars kan någon som kör över dem råka ut för en katastrof.
    Testprocessen är till stor del automatiserad och utförs av en robot. Den här industrivideon från företaget PAM (Saint-Gobain PAM Canalisation) har fransk text, men information de ger är ganska lätt att tyda även för den som inte läser franska. Roboten kör över testobjektet tio gånger i minuten, i 50 kilometer i timmen, i totalt 5 000 passeringar, för att säkerställa att brunnslocken håller i 20 år.
    PAM: Access Covers and Gratings.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv