Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ryska trupper ledde “avsiktlig kampanj för att begå grymheter”, sa Zelenskyj i FN

Vi har att göra med med en stat som gör sitt veto i säkerhetsrådet till en rätt att döda, sa en arg Volodymyr Zelenskyj i sitt tal till FN.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa i tisdags till FN:s säkerhetsråd att den ryska militären omedelbart måste ställas inför rätta för krigsförbrytelser, och anklagar Kremls trupper för de värsta grymheterna sedan andra världskriget.
    Den ukrainske ledaren gjorde sin vädjan via video medan grymma bevis fortsatte att dyka upp på civila massakrer utförda av ryska styrkor i utkanten av Kiev innan de drog sig tillbaka från huvudstaden. Bilderna, särskilt från staden Butja, har väckt global avsky och lett till krav på hårdare sanktioner och anklagelser om krigsbrott.
    När Zelenskyj gjorde sitt första framträdande inför FN:s högsta organ med ansvar för att säkerställa internationell fred och säkerhet, sa han att de ryska trupperna inte skiljer sig från andra terrorister som den så kallade Islamiska staten-gruppen.
    UN News: Ukraine’s President calls on Security Council to act for peace, or ‘dissolve’ itself.
    EuroNews: Russian troops led ‘deliberate campaign to commit atrocities’, Zelenskyy tells UN.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv