Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fransmännens val: Fortsatt pro-Europa eller EU-skepsism

Vänsterkandidaten Jean-Luc Mélenchon, sittande president och liberalen Emmanuel Macron och högerextrema Marine Le Pen toppar opinionssiffrorna inför söndagens presidentval i Frankrike.
Foton: MathieuMD/EU/EU-parlamentet.

Tre av de fyra främsta kandidaterna i det franska presidentvalet i dag söndag är EU-skeptiker. Det slutliga slaget om presidentposten lär stå mellan proeuropeén och liberalen Emmanuel Macron och EU-skeptikern Marine Le Pen från extremhögern – och det ser ut att bli jämnt.
    Presidentvalet i Frankrike blir inte den promenadseger för den sittande presidenten Emmanuel Macron som han såg ut att kunna räkna med för några veckor sedan. De senaste tidens opinionssiffror visar att huvudmotståndaren, högerextrema Marine Le Pen, alltmer knappar in avståndet mellan de båda.
    Europaportalen: Fransmännens val: Fortsatt pro-Europa eller EU-skepsism.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv