Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Martin Hellström MDU:s nästa rektor

Professor Martin Hellström föreslås som ny rektor för Mälardalens universitet (MDU). Efter en gedigen rekryteringsprocess överlämnar styrelsen för MDU idag förslaget till regeringen.
    Martin Hellström är 59 år, född 1962 i Essen, Tyskland. Han grundutbildning från Ruhr-Universität Bochum. Under forskarutbildningen fokuserade han på medeltidslitteratur från 1200-talet och 1990 disputerade han med avhandlingen: ”Veritas amoris”.
    1991 kom Martin Hellström till Sverige och började arbeta som lektor vid Umeå universitet. 2011 utnämndes han till professor i tyska med litteraturvetenskaplig inriktning vid Göteborgs universitet och 2012 till professor i litteraturvetenskap med inriktning mot didaktik vid Högskolan i Borås. Sedan 2017 är Martin rektor för Högskolan Väst.
    MDU: Martin Hellström föreslås bli MDU:s nästa rektor.
    MDU: Om MDU.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv