Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Richard Dawkins inviger Vetenskapsfestivalen

Varje år sedan 1997 skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg mötesplatser för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Man presenterar vetenskap på kreativa och oväntade sätt. I genomsnitt görs ca 70 000 besök på festivalen vilket gör oss till ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang.
    Den internationellt hyllade, prisbelönte författaren och evolutionsbiologen Richard Dawkins gästar invigningen av Vetenskapsfestivalen 3 maj. Där håller han en föreläsning under årets tema ”Det okända”.
    Richard Dawkins, bland annat känd för sin bok ”Den själviska genen”, har dedikerat sin karriär till kampen mot vidskepelse och pseudovetenskap. Nu inleder han Vetenskapsfestivalens invigning med en föreläsning där utgångspunkten är frågeställningen ”Vad skulle vi berätta för utomjordingar, om vi skulle träffa dem? Vad hade vi haft gemensamt, skulle de hylla sin motsvarighet till Einstein eller Darwin?”.
    Det går också att se invigningen på vetenskapsfestivalen.se.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv