Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ny AI-forskning ska knyta samman fysiska och virtuella världar

Artificiell intelligens. Bild: metamorworks.

Bättre digitala visualiseringar och en forskningsmiljö inom AI i världsklass. Det är de främsta målen med det nya forskningsprojektet NEST vid Linköpings universitet som startar i april. Projektet innebär också att forskarna tar sig an en av de största utmaningarna inom AI-forskningen.
    NEST står för novelty, energy, synergy and teams. Målet är att skapa framtida forskningsmiljöer för att tackla kommande utmaningar inom AI och autonoma system samt göra Sverige mer konkurrenskraftigt.
    Linköpings universitet: Ny AI-forskning ska knyta samman fysiska och virtuella världar.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv