Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Persepolis – rekonstruktion

Getty Villa Museum har gjort en underbar rekonstruktion av hur den forntida persiska staden Persepolis kunde ha sett ut.
    Persepolis var huvudstad i Akemeniderriket, som bildades 556 f.Kr. och upphörde 330 f.Kr. Staden (i dag en ruinstad i södra Iran i provinsen Fars) ligger på Marvdasht-slätten, vid foten av berget Kuh-e Rahmat, omkring 70 kilometer nordöst om Shiraz, inte långt från floden Pulwar och dess utflöde i Kur. År 1979 upptogs Persepolis på Unescos världsarvslista.
    Getty: Twenty-five hundred years ago, in what is now southern Iran, stood an ancient city of awe-inspiring beauty. (Kan vara lite svårt att scrolla på sidorna, klicka i bilden och försök med nedpilen!)


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv