Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Datamängder tillgängliga genom datavärdskapet ”Naturdata: Fåglar och fjärilar”

Från datavärdskapet ”Naturdata: Fåglar och fjärilar” på Lunds universitet rapporteras att Vinterpunktruttsdata från Svensk Fågeltaxering tillgängliggjordes strax innan jul. Detta var den sjätte datamängden att publiceras på Global Biodiversity Information Facility (GBIF).
    Tidigare har data från Standardrutterna, Sommarpunktrutterna, Nationella kustfågelövervakningen, Svensk Dagfjärilsövervakning samt GDP Kustfåglar i Bottniska Viken publicerats på samma ställe och finns att ladda ned från GBIFs hemsida. De fem senare datamängderna har också hunnit importeras till Swedish Biodiversity Data Infrastructures (SBDIs) webbsida.
    GBIF: Swedish Bird Survey: Winter point count routes (Vinterpunktrutterna).


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv